Hiša včasih, hiša danes

Tradicionalna hiša, bi povedali etnologi, je imela v sebi še eno hišo. Tako so rekli največjemu in najljubšemu prostoru, v katerem so njeni prebivalci obedovali, molili, klepetali, načrtovali, počivali, se igrali in se učili. Napredek, sploh pa še stanovanjski blok je hišo moderniziral – a jo skrčil na dnevno sobo.
Hiša P. A. T. H.  S z udobnim, na novo premišljenim bivalnim središčem svojih hiš vrača domačnost brez utesnjenosti in odlične pogoje za družinsko in družabno življenje.

Hiša Škrabčeve domačije
Hiša Škrabčeve domačije
Poskus imaginacije dnevne sobe, svojo dnevno sobo je mislila in opremo izrisovala N. K.
Poskus imaginacije dnevne sobe, svojo dnevno sobo je mislila in opremo izrisovala N. K.

Kako si vi zamišljate sanjsko dnevno sobo?
Mi smo osrednji prostor ohranili, ga povečali, povišali in vanj spustili svetel dan. Brez podpornih stebrov, z odprtim pogledom skozi celovišinska okna izziva, da mu vdahnete priljudnost, dinamiko, značaj po svoji predstavi in potrebi. Otroško igrišče podnevi, družinsko gnezdo na večernem kavču pred zaslonom, domači klub za prijateljske nočne družbe ob vinski pokušnji in zvezdah tam zunaj. Scenografija je povsem vaša.

Čisto ambientalno razkošje na pragu delovne pisarne, ki je pridružena takoj za elegantno poudarjenimi celovišinskimi vrati vse do stropa, 260 cm visoko. Sredi okolja – zelenega, predvidevamo, in odprtega pogledu s treh strani.  Na stežaj odprete okna ali stopite na teraso, za prevetritev misli in hip ugodja v igri sončnih žarkov.

Tu ste v središču življenja. Vašega in vseh vaših najljubših. Pa tudi vse širšega sveta.

Ostanite v stiku