Premiera linije hiš P. A. T. H. by Starck with RIKO

V okolici Pariza v vasici Montfort Lꞌ Amaury, kjer stoji prva hiša s podpisom Starck with Riko, sta Philippe Starck in Janez Škrabec, direktor podjetja Riko, javnosti premierno predstavila linijo hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes” – P. A. T. H.).  Hiše združujejo prepoznavni Starckov brezčasni dizajn in Rikove dolgoletne izkušnje z najbolj napredno tehnologijo v gradnji plus energijskih hiš.

 Ultima biti dober, odgovoren in bolj pravičen je ena osrednjih aspiracij mednarodno priznanega ustvarjalca Philippa Starcka. Prav te vrednote, ki jih pooseblja tudi podjetje Riko, eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev trajnostnih lesenih objektov, so ju združile pri snovanju linije hiš P. A. T. H. (“Prefabricated Accessible Technological Homes”). P. A. T. H. je unikatna rešitev gradnje na ključ, ki odgovarja na sedanje in prihodnje izzive individualizirane prefabricirane gradnje, saj povezuje dosežke visoke tehnologije z udobjem, brezčasnim dizajnom ter trajnostno naravnano odgovornostjo do okolja.

P. A. T. H. hiše integrirajo najbolj napredno tehnologijo in metode industrijske prefabrikacije, ki zagotavljajo največjo možno stopnjo zanesljivosti. Vrhunsko inženirsko tehnološko znanje, ki je ena od odlik te linije hiš, je uspešno zasledovalo vizije in vrednote Philippa Starcka ter bogate izkušnje podjetja Riko v prefabricirani eko gradnji, ki v primerjavi s klasično gradnjo povsem minimalizira vsakršne možnosti napak.

Na voljo so štiri družine hiš, ki jih druži Starckov brezčasni dizajn: dve enonadstropni hiši, ena dvonadstropna hiša in družina dopolnjujočih enot, ki se lahko uporabljajo kot garaže, ute, studii.  Za vsako družino hiš je Starck oblikoval več tlorisov, da bi se čim bolj približal željam in pričakovanjem novih lastnikov. Bodoči lastniki lahko izbirajo med 34 različnimi tlorisi v velikosti od 140 m2 do 350 m2 in prav tako med številom sob (od 1 do 8). Vsaka hiša je na voljo v treh tipih konstrukcijskih sistemov (popolnoma steklen ovoj, kombinacija lesenih sten in steklene fasade ter ovoj iz lesene konstrukcije).  Prav tako lahko kupci izbirajo med različnimi tipi streh ter med pestro izbiro visokokakovostnih dizajnerskih zunanjih zaključkov in rešitev za interier, tj. talnih oblog, notranjih vrat, sanitarne opreme, tipov kopalniških in kuhinjskih ploščic, itd., ki jih je izbral sam Philippe Starck.

Hiše P. A. T. H. so zasnovane tako, da se lahko vklapljajo v najrazličnejša naravna okolja in kulturne krajine. Vključujejo vrhunsko eko tehnologijo, s katero se prihrani veliko več energije kot v klasično grajeni hiši.  Še več – hiše P. A. T. H. so lahko tudi namreč plus energijske. Bodoči kupci se lahko odločijo, da v svojo hišo vključijo razne eko-tehnološke sisteme, kot so fotovoltaika, solarni paneli, vetrne turbine, sistemi za učinkovito rabo deževnice, toplotne črpalke, itd. Ti sistemi so zamišljeni tako, da se lahko neopazno vključujejo v dizajn Philippa Starcka in v celostno funkcionalnost hiš  P.A.T.H.

Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o., pravi: “V podjetju Riko smo združili svoje najnaprednejše inženirsko znanje in najsodobnejšo tehnologijo prefabrikacije z namenom ustvarjanja sodobne bivanjske rešitve, ki ustreza vsem tistim, ki cenijo etiko in estetiko v bivanjski kulturi.

Po besedah Philippa Starcka je P. A. T. H. “zanesljiva in inteligentna rešitev za nas, naše otroke ter otroke naših otrok, ki se soočajo z izzivi ekologije, ekonomije in energetike’’.

Oglejte si velik medijski odziv na linijo hiš P. A. T. H. >>

Ostanite v stiku