Energetsko učinkovita hiša

 

Les kot osnovni gradnik hiš P. A. T. H.  S je odličen gradbeni material, ki ustreza vsem konceptom trajnostne gradnje. Je ekološki, energijsko varčen ter združuje odlične fizikalne in mehanske lastnosti.

Že sama lesena konstrukcija zagotavlja boljšo izolacijo v primerjavi z drugimi gradbenimi materiali, saj ima les kar 15x nižjo toplotno prehodnost od betona in 4x nižjo od opeke, pomemben vidik pri zagotavljanju energijske učinkovitosti pa predstavljajo tudi debelejša izolacija zunanjih sten, ustrezna izbira izolacijskih materialov, ki omogočajo optimalno toplotno prehodnost, in temperaturni zamik, ki objekt v toplih mesecih zaščiti pred pregrevanjem, pozimi pa preprečuje toplotne izgube.

Hiša P. A. T. H.  S se ponaša z lesenim energetsko učinkovitim stavbnim pohištvom s troslojno zasteklitvijo in alu maskami, ki je vgrajeno v stene po sistemu RAL, s čimer se zagotavlja izničenje toplotnih mostov in maksimalna zrakotesnost. Celotno stavbno pohištvo v obeh nadstropjih je celovišinsko, s čimer ima hiša P. A. T. H.  S zagotovljeno obilno mero naravne svetlobe, ki prispeva k zmanjševanju porabe energije za razsvetljavo ter poudarja vizualno kakovost notranjih prostorov ter dokazano prispeva k izboljševanju fizičnega in psihičnega počutja.

Celovito energetsko učinkovitost pa dopolnjuje nadzorovani prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote in uporaba toplotne črpalke razreda energetske učinkovitosti A++, ki zagotavlja idealno bivalno klimo in trajno zanesljivo delovanje ob nizkih stroških ogrevanja.

 

Ostanite v stiku